fredag 22 maj 2009

Tältprovning

Imorgon ska jag och min älskling ge oss ut på äventyr. Vi ska provsova i vårt nyinköpta tält hos A:s mamma och hennes man i deras sommarhus. Eller ja, vi ska naturligtvis tälta på gräsmattan hos dem, inte i vardagsrummet...

Under kvällen idag har vi även packat våra nya ryggsäckar enligt konstens alla regler. Vi tänker nämligen även passa på att gå in dem lite inför sommarens stundande Europaresa.

Vi har upptäckt att vi har lite olika sätt att ta oss an det här med packning och testkörning av utrustning och sådant, jag och min älskling, men A. föreslog generöst att vi kunde slå upp tältet utan att ta tid en gång först, som övning, typ. Tack, älskling. ;-)

Jag har inte tältat på säkert tio år. Senaste gången var nog när vi var på Gotland ett helt gäng från mitt gamla musikalkompani och vi fick tälta allihop på vår regissörs minimala gräsmatta. Men jag måste erkänna att jag ser väldigt mycket fram emot det. Det har tydligen gått tillräckligt lång tid sedan sist för att jag ska ha hunnit glömma allt det obekväma och bara kommer ihåg allt det mysiga. Och nu har vi ju dessutom nytt tält, nya tjocka liggunderlag och nya sovsäckar, så det kan ju inte bli annat än lyckat.

onsdag 20 maj 2009

en skön kvällspromenad ...

... tog vi idag efter maten, min älskade A. och jag. Det doftade underbart av syrener i skymningen och det lätta regnet som föll blåste snart förbi.

Vi har nämligen tjockat till oss lite det senaste, jag och A, och vi vill ju inte att våra överskottskilon ska stå i vägen för vår barnönskan, så nu vill det till att vi skärper oss på motionsfronten.

Tyvärr var cykeln som A. var iväg och skulle köpa efter jobbet slut, men han ska åka till en annan affär där de kanske har ett exemplar kvar och titta imorgon. Själv var jag på cykelverkstaden idag (igen ...) och hämtade ut min cykel (igen ...) efter att i förrgår ha lagat FYRA punkteringar på mitt splitternya däck, men ändå missat en femte. Tydligen var det fälgringen som gjorde hål på slangen från insidan (!), men nu har de bytt ut den och gett mig en ny innerslang, så nu ska jag kunna cykla vart jag vill igen utan att få punka stup i kvarten. Håll tummarna för att A. får tag i den cykeln han vill ha i morgon, så att vi kan ge oss ut på utfärder tillsammans framöver.

måndag 18 maj 2009

husligheter

Nedanstående inlägg till trots har den gångna helgen bjudit på en del husliga äventyr också, och inte bara sinnliga. Jag gick äntligen och köpte lite kryddväxter hos grönsakshandlaren som jag delade på och planterade om i fler krukor. Det blev så himla fint! Så nu har vi lite färska kryddor till matlagningen, och förhoppningsvis växer de små liven till sig så att vi kan skörda hela sommaren. I köket planterade jag småplantor i den fina kryddkrukan från Sagaform som jag köpte för några veckor sedan, och resten av plantorna hamnade i vardagsrummet och på balkongen.




När det var dags för middag fick vi chansen att inviga vår nyinköpta bordsgrill, och A. gjorde en fin insats med att laga till säsongens första hemmagrillade hamburgare. Det fixade han galant med hjälp av en hamburgerpress, även den nyinköpt. Inga halvfabrikat här, inte! Eftersom jag har lärt mig att man aldrig bör ställa sig emellan en man och hans nya leksaker nöjde jag mig med att duka bordet och stå för salladen.

Som om det inte vore nog gav jag mig på söndagskvällen, efter att vi varit på bio, även i kast med att baka några surdegsbröd.
Det har på det hela taget varit en mycket lyckad helg på alla plan.