lördag 21 november 2009

Efter många om och men...


...har knyttet fått en barnvagn! Bilden är inte den bästa, men vagnen är så fin, så fin.

Vi hade ju bestämt oss för vilken modell vi ville ha och har lusläst Blocket i nästan två månader för att hitta en som vi gillade till ett rimligt pris. Helt nya barnvagnar är ju så fasligt dyra så man tror knappt att det är sant... Häromveckan dök det äntligen upp en, en svart Teutonia Mistral S från 2008, med svartvitt paisleymönstrat foder som vi tyckte var fint. Vagnen var bara använd ett halvår och hade både mjuklift, regnskydd och skötväska - allt man behöver. Sagt och gjort, vi kontaktade säljaren och gjorde upp om att vi skulle åka upp från Gbg följande lördag (förra helgen) till Sthlm för att hämta vagnen. Vi skulle mötas på Stockholms Central kl. 12.

Döm då om vår förvåning när vi ringer säljaren för att meddela att vi är på plats, och via hennes sambo får veta att hon hade hittat något fel på vagnen och lämnat in den på service, och alltså inte hade någon vagn att sälja längre! Utan att meddela oss! Oj, vad sura vi blev... En hel dags tågåkande till ingen nytta!

Men A. hade hittat en annan fin vagn på Blocket, som jag inte hade sett, och medan vi satt och väntade på vår lunch på O'Leary's ringde han för att höra om den fanns kvar. Det gjorde den. Vi bestämde träff med säljaren i Kungsbacka dagen därpå och roade oss med en trevlig konversation med det norrländska paret vid bordet intill under lunchen fram tills att vi måste gå till tåget hem igen.

Väl hemma skrev jag ett ilsket mail till säljaren, som i alla fall hade vett att skämmas och be om ursäkt. Hon erbjöd sig faktiskt också att betala våra tågbiljetter, vilket gjorde oss lite mer vänligt inställda till hela historien.

Dagen därpå åkte vi istället ut till Kungsbacka och träffade säljare nummer två, som hade en likadan vagn, också från 2008, fast den var brun med brunrutigt foder. Den var väldigt välvårdad, var använd ett år och hade en helt ny mjuklift och nybytt bromsvajer, plus alla kvitton och garanti kvar. Vi slog till och åkte nöjda hem igen 4000 kr fattigare, men en väldigt fin barnvagn rikare.

Nu är det bara att vänta till februari när vi får ge oss ut och köra med den...